Borsta katter

Så här skrev foderföretaget Hill´s i ett av sina nyhetsbrev

”Att borsta kattens päls är ett bra sätt att komma nära varandra. Kattens lyckliga spinnande när du borstar mjukt och försiktigt gör det väl värt besväret. Den här månaden hjälper vi dig med din relation till Hasse genom att ge tips på bra päls- och hudvård.
Det är bäst att sköta om din katt när den är trött och avslappnad. Om den inte verkar tycka om att bli omskött, börja med lite omskötsel varje dag så kommer din katts tolerans snart att öka. Tänk på att ge mycket kärlek och uppskattning till din katt efter varje omskötsel – så kanske din katt snart ser fram emot att bli omskött med längtan!”

Jag skrev ju för ett bra tag sedan om Rosa på vårt lantställe. Hon la av sig nästan all underull under den varma sommaren. Samma gjorde Hasse, vår innekatt i stan, och det sätter ju sina spår i form av kringdrivande fluffiga hårbollar på golvet. De är inte så lätta att jaga ifatt ens med dammsugare.
Enligt Hill´s skulle alltså Hasse spinna lyckligt när jag borstar honom. Det gjorde han INTE. Han satte utan förvarning tänderna i min handled redan vid första taget. Han visste att den stackars borsten inte var skyldig. Det var jag. Nåja, tänder och tänder. Han är väldigt tandlös, men tro mig det finns kraft även i tandlösa käkar. Efter bettet, som han först inte ville släppa, började svansen piska allt mer irriterat.
Jag strök honom försiktigt över huvudet och ryggen med andra handen. Han släppte efter ett tag med en grimas och slängde med huvudet och tungan som om han ville spotta ut något. Inget gott kött det där, NEJ.
Jag försökte en gång till. Då reste han sig demonstrativt, blängde riktigt svart på mig och gick därifrån. Han stampade.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com