Kattföreningarna går på knä

Läs om ”explosionen” av övergivna kattungar på http://bapplar.blogspot.com/  Eller läs Djurskyddet Varbergs kommentar 18/7 på Eslövs kattvänners FaceBook https://www.facebook.com/groups/387084358069964/

Det speglar den verklighet som de flesta ideella kattföreningar lever i. Att hjälpa katter i nöd är ingen bagatell precis, men att konfronteras med besserwissrar är långt värre. Människor som vägrar att ta till sig den kunskap som finns hos proffsen, som inte har förmågan att se situationen ur kattens synvinkel. Jag har träffat dem, besserwissrarna, och de finns både utom och inom kattföreningarnas värld. Jag utsätter mig ogärna för dem igen.

En tam katt med fint halsband upptäcktes i veckan i en trädgård i Malmös centralare delar. Något hade filats bort i halsbandets metallbricka. Telefonnummer? ID-märkning? Eller kanske bara kattens namn?
Trädgårdsägaren ringde några föreningar. Endast en svarade i telefon och det räckte, för katten var sköldpaddsfärgad, en populär färg, och därmed lätt att finna ny ägare till. Föreningen kom omgående och hämtade den. Om den hade varit svart, eller ve och fasa svartvit, hade det inte löst sig lika lätt.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com