Hundköttsfestival i midsommartid

Jag hade faktiskt ingen aning om att man firade hundköttsfestival vid midsommartid i den fattiga Yulinprovinsen i Kina. En väninna upplyste mig och en enkel Googling gav mängder av information – och talande bilder. Nej skrikande, ylande.
Hela världens djurvänner protesterar naturligtvis mot det hemska i att äta upp människans bästa vän. Enligt aktivister blir hundarna ofta illa behandlade, eftersom det finns lokala uppfattningar om att rädda hundar smakar bättre.
Utländsk kritik väcker den kinesiska patriotismen? Naturligtvis. Men hur var det nu med kräftorna? Kokas de inte levande? Och humrarna? Mår de bra där de kravlar omkring med gummisnoddar om klorna bland de döda fiskarna i fiskdisken? Nej, men de kan inte skrika. Hade de kunnat det hade vi nog inte lyft upp så många ur havens djup. Hade blivit för mycket oväsen.
Men vi kan väl åtminstone behandla våra bytesdjur väl tills vi sätter våra rovdjurständer i deras kött.
Fram för odlat kött! Det finns och de som smakat tyckte att det var OK, men konsistensen kanske inte var som riktigt kött. So what? Vi kokar, steker och grillar och så dränker vi allt i kryddor, såser och marinader!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com