Hasses funderingar: Ett nattligt beslut

När en förening för förvildade katter lämnade Bosse hos oss hösten 2009 skaffade husse och matte naturligtvis ytterligare en sandlåda. Vi katter vill ju ha en per katt och helst ytterligare en. Så säger kattexperterna.
Han var så liten att han rymdes i mattes handflata, men jag gillade honom ändå inte. Han skulle bara bo hos oss tre dagar, därefter fanns det ett s k stödhem som skulle överta honom. Det fanns naturligtvis inget stödhem och Bosse är fortfarande kvar hos oss.
Jag var åtta år då och insåg från början att det var fel av dem att ta in Bosse. Bäst att ta kommandot och så snart matte hällt upp ny sand i nya lådan invigde jag den därför omgående med både big-thing och small-ting. För säkerhets skull. Bosse har faktiskt respekterat det och ALDRIG använt MIN låda. Förrän inatt …
Han väckte oss med sitt högljudda, genomträngande och uppfordrande
”Jag är hungrig!”
Klockan var 02.03 och matte hade riktigt svårt att vakna, men både hon och jag vet att det är bäst att ge lite mat annars är risken stor att han kräks en skvätt vitt skum – gärna på den persiska matta. Hon kravlade sig upp efter ett tag. Och han var verkligen hungrig. Ibland vill han nämligen bara leka en stund … och hon ställer upp på det också. Alltså på småtimmarna! Jag fick naturligtvis också mat. Ganska gott med ett litet nattmål. Fast JAG kunde väntat – inte han. Vi somnade om.
Klockan 04.22 nytt vrål i natten och så kom han studsande över fotänden och mig.
”Du kan inte va hungrig igen”, muttrade matte men steg upp.
Ibland på nätterna vågar han inte gå till sin sandlåda ensam! Och det var precis vad det nu handlade om. Med taklampan tänd och i mattes sällskap sprang han direkt till MIN låda och la en kabel trots att hans egen låda var oanvänd.
Så får han ju bara inte göra! Nu måste jag insistera på ny sand i nytvättad låda.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com