Tärna katten …

Skulle googla på något med katt- häromdagen och fick plötsligt upp förvalet kattkött.

Visst vet jag att man i Kina, Vietnam och kanske fler delar av Ostasien äter ”allt som går med ryggen mot himlen” och är stolta över det, men artikeln jag fick fram handlade om Australien …

”Tärna katten, bryn köttet och stuva med citrongräs. Med det förslaget vann en kvinna nyligen en matlagningstävling i Alice Springs. Djurvänner rasar – men vinnaren säger att fler borde stoppa katten i grytan. Det handlar om vildkatter, ättlingar till vanliga tamkatter och numera ett av de största hoten mot det unika djurlivet i Australien. Katterna kom till kontinenten med de brittiska nybyggarna och har spritt sig sedan dess. Ute i vildmarken äter de nästan allt, inklusive mindre pungdjur, ödlor, fåglar och spindlar som inte har en chans mot det främmande rovdjuret.
Nu har några av invånarna runt ökenstaden Alice Springs beslutat slå tillbaka mot katterna.
Vid den årliga Bushfoods/Wildfoods Culinary Competition, en matlagningstävling med vildmarken som specialitet, vann Jenny Hains med sitt recept på stuvad vildkatt.
– Alla australier kan hjälpa till att lösa problemet genom att helt enkelt laga till dom. Inte bara katterna utan andra skadedjur också, som duvor och kameler.
Hains tycker att det är betydligt mer konstruktivt att äta upp problemet än att bara jaga och döda vildkatterna, som betraktas som skadedjur.” 

Visst finns det väl kanske en bra poäng i det. I Australien. Men att gå från ord till handling – NÄ.

Tärna Hasse? Fyra portioner!?

NÄÄÄÄ.

Inte ens förvildade katter.

NÄÄÄ.

 

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com