”Vi ska hugga imorgon!”

Talade med grannbonden i lördags. Han stannade sin NYA STORA bil framför vårt lilla lantställe. Det är nog ett år sedan vi senast talades vid i lugn och ro över en kopp kaffe. Han vågar inte stanna. Han tycker jag är för jobbig med alla mina kattajävlar. Hans uttryck – inte mitt. Lugn och ro? Jo, mobilen ringde några gånger. Nya hästmänniskor skulle hämta hö och halm och ville ha vägbeskrivning. Ingen GPS? Konstigt.
Han ville meddela att ”imorgon ska vi hugga”. Slå gräset på ängen alltså. Jag uppskattade förvarningen. Ifjor fick en av mina favoriter sätta livet till. Han fick vänster bakben sönderhackat i små vassa benbitar. Det var ingen rolig syn. Jag skrev om det 2016-07-21. Jag har visat bilderna för några bönder, efter att de tvärsäkert påstått
”Hamnar en kattajävel eller ett rådjurskid i huggaren så dör de direkt!”
Nej, det gör de inte alltid. Min katt fick lida i närmare 4 timmar innan befrielsen kom.

Det var bara det att bonden inte väntade med huggningen till dagen efter! Jag blev på nytt förvarnad per telefon kanske en kvart innan maskinen kom. Vilken tur jag har matglada katter! Har någon av er försökt att valla in 9 katter på några minuter? 8 kom efter lite rassel i matlådorna. Nr 9 och en ny fick jag lämna därute och båda klarade sig utan skador, tack och lov.
Om några månader ska den andre bonden hugga sädesfälten på andra sidan vårt lantställe. Han ska också få en påminnelse om att förvarna i god tid. Hoppas alla andra gör det också.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com