Konkludent handlande – och tänkande

Så här skrev https://www.facebook.com/ForeningenForvildadeKatter för några dagar sedan:
”Matilda satt på en lerhög utanför ett dagis i Rosengård och jamade Som tur var kom ett ungt par förbi som tog hem henne fast de har hund som inte är kattvan. Katten fanns inte med i polisens förteckning över saknade katter, inte heller hade hon id-märkning. Polisen rådde till och med paret att släppa ut katten igen om de inte kunde behålla henne, eftersom det inte fanns någon hjälp att få. Men den här snälla tama katten ska säkert kunna få ett bra hem! Stödhemmet har passande döpt henne till Matilda Snö af Rosengård.”
Jag är bara barfotajurist, men visst kan man väl kalla det ett konkludent handlande. Polisen ville ju medverka till att genomföra ett brott mot djurskyddslagen eller egentligen två. De ville att katten skulle överges en gång till.

Söndagens flödande solsken lät alla våra landetkatter njuta på olika sätt. Åke låg på pinnar och löv i ligusterhäcken. Oscar tog en långpromenad på åkern. Rosa la sig så småningom stilla på rygg i mitt knä på yttertrappan, men inte förrän hon busat runt på mina axlar en lång stund med alla klorna utfällda.
För en gångs skull låg hon sen alldeles stilla, endast framtassarna trampade lite luft. Jag la händerna på hennes mage. Ingenting hände. Normalt sett skulle det vara nästan med livet som insats. Hon fortsatte sitt stilla trampande. Svansen hängde rakt ner. Ur ögonvrån såg jag hur Stövelnisse kom ut från köket. Han stannade, tittade förvånat på Rosas hängande svans och sedan på mig. Jag hann se glimten i hans ögon ”Jag vet att jag inte får, men jag kan bara inte låta bli!” Och så högg han tänderna i Rosas svans! Ett solklart fall av konkludent handlande.
Stövelnisse vid ett annat tillfälle. Kolla ögonen. Bus på G!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com