Katten Ernst

Nu har det tydligen hänt igen. Katt ute på vift på egen hand. Enligt notis i SkD 2017-03-03 försvann katten Ernst för 9 år sedan. Han hade inte flyttat långt – bara in hos en granne i närheten. När grannen dog hamnade katten hos Djurskyddet som kontrollerade om det fanns någon chipmärkning. Ernst var både chippad och registrerad. Tack vare det kom han hem igen.
Vad brister då i denna lilla historia med ett lyckligt slut?
ID-märkt (chippad) och registrerad. Bra, men inte alla tycker att en katt har ett så stort värde att man tar den till polis eller veterinär för kontroll. Bättre med öronmärkning – helst både ock. Tycker jag.
Vilken tur att den ursprunglige ägaren inte avregistrerade sin katt!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com