Amputation versus åtgärd …

… som jag skrev om i förra inlägget fann jag viss fortsättning på i Veterinärtidningen 2017:1 sid 29. Normgruppen lyfte frågeställningen till NoVOS, Nordic Veterinary Orthopaedic Society, som svarat ungefär så här fritt översatt från engelska.
”Amputation är en av flera räddande tekniker vi har inom kirurgin. Det är en fråga för ägaren att ta ställning till, men ägaren ska också vara väl informerad om vilka alternativ som finns. Motivet för vår åsikt är att det kan leda till ett smärtfritt och acceptabelt fortsatt gott liv för de flesta hundar och katter.”

Normgruppen blev ju inte så mycket klokare av det, utan ”jobbar vidare med en formulering som eventuellt kan resultera i en norm. Det blir en svår etisk fråga om amputation av ekonomiska skäl väljs före en operation som kan rädda benet”.

Vilket skulle du, människa, välja om det gällde dig själv?

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com