Fredag eftermiddag mellan 15.12 och 15.16

Satt i bilen och väntade på en väninna. Satt bara och tittade rakt ut på ingenting när plötsligt hennes entrédörr öppnades. Ut kom en medelålders dam och en liten hund. De stannade till en sekund vid buskaget och traskade sedan raskt vidare. Inget konstigt med det.
Satte på bilradion för att fördriva tiden. Två damer med var sin rollator kom sedan ut från entrén. De båda stannade på ungefär samma ställe som hunden med den medelålders damen och tittade på marken och på varandra. Pratade och pekade och gick sedan därifrån.
En ung kille med all uppmärksamhet riktad mot mobilen, döv och blind för omvärlden gjorde ett märkligt krumsprång, stannade liksom upp mitt i skuttet samtidigt som han vände sig om, stirrade ner och sprang vidare.
Tre vaktmästare från Det Stora Kommunala Fastighetsbolaget kom släntrande på trottoaren ivrigt gestikulerande och skrattande. De var på väg in genom samma entrédörr, men innan dess stannade de, ställde sig i en halvcirkel, tittade ner på marken och kommenterade högljutt skrattade det för mig okända. Sedan gjorde en av dem en piruett, nej, inte på tåspetsarna utan på höger häl samtidigt som han slog ihop händerna med en ljudlig smäll! De gick in gapskrattande.

Då förstan upptäckte jag vad som var så intressant! Kan ni se den lilla plumpen vid buskarna?
lort-2Det syns tydligare på en närbild:
lort-1 

Sju personer passerade den lilla lorten inom fyra minuter. Ingen tog bort den eller ens petade undan den i buskarna. Gjorde jag det? Nej. Gjorde min väninna det? Nej, inte då, men hon lovade att ta hand om saken när hon kom hem.

I övermorgon har Hasse lovat att han ska berätta minnen från sin första jul hemma hos oss.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com