Vad är en Kong Swirl?

Det är en sån som Stövelnisse leker med här! Han petade lite försiktigt på den med tassen först och eftersom den inte pep och sprang iväg så fick det vara. Det tyckte flera av de andra också som kom fram och nosade på nykomligen från www.kissekatt-webshop.se .
Det krävdes ett resolut agerande av deras kloka matte. Hemmaodlad kattmynta gnoddes in och sen blev det fart! Han höll den hårt, hårt i famnen, blicken blev glasartad, saliven flödade och baktassarna sprätte som alldeles på egen hand.
stovelnisse-1612

Andrée, som står lägst i rang av hankatterna, kunde inte motstå frestelsen utan utmanade hövdingen …
lycka-1612

Kong Swirl var alldeles dyblöt när lilla Lisa också ville vara med. Nej, usch, så äckligt, vad håller de på med, tycktes hon säga medan hon backade.

Kattmynta eller Nepeta Cataria går utmärkt att odla i trädgården eller i kruka. Nackdelen är att en kattmynta i rabatten gärna samlar grannskapets lösgående katter och sedan står den inte så vackert längre som här på bilden https://www.impecta.se/sv/artiklar/kattmynta.html?gclid=CO-S6u6x4tACFcoAcwodSncBZw Den lägger sig platt ner på marken eller rättare sagt katterna lägger sig ner på den och den får aldrig mer en chans att resa sig.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com