Kul klappar till katten

Ingen av mina katter tycker egentligen om ”köpeleksaker”. Jag köpte för länge sedan nåt som heter Undercover mouse. Det är en batteridriven historia med en gul duk och en pinne som vispar runt under. Hasse visade visst intresse under några sekunder, sedan la han vänstertassen på pinnen och sen vispade den inte längre. Har också köpt ett antal små möss, som påstås innehålla kattmynta. De är tillverkade i Kina och luktar kemisk kattmynta. Inte intressant och inte särskilt billigt om man ser till användningen per minut. Bollar då? Nä, de ska alltid rädda sig längst in under sofforna. Om Hasse och Bosse ska leka själva är hopknycklade papper bäst. Snören och laserpekare om vi leker tillsammans.
Landetkatterna då? De lever i full frihet och fångar gärna möss. Hur många de fångar ute och äter upp eller bara dödar har jag naturligtvis ingen aning om, men en och annan visar de ju stolt upp inomhus. En och annan lyckas också rymma. Jättekul. Då blir det en vild jakt och de kan visa upp sina talanger för  husse och matte!
Grannens påfågelstupp tappar ibland sina långa stjärtfjädrar och det trodde jag skulle bli extra kul. Nä, inte alls. Totalt ointressant. Fasanfjädrar är däremot alltid en succé när jag hittar sådana. Bruna hönsfjädrar i bukett är också OK.
En succé blev också de kastanjer jag plockat och la ut på golvet. Inte meddetsamma, för de luktade ju så konstigt. Succén blev total på morronkulan när de normalt ger sig ut på jakt. De hårda kastanjerna rullade som bowlingklot över laminatgolvet. Öronbedövande i nattmörkret.
Vi tar lite mer om köpeleksaker imorgon.

 

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com