Hur grillar man en dinosauriefilé?

I Metro kunde vi för ett tag sen läsa att dinosaurien är på väg mot en comeback. Ja, att fåglarna härstammar i direkt nedstigande led från små rovdinosaurier vet väl de allra flesta. ”Forskare vid Yale- och Harvarduniversiteten har nu fått kycklingembryon att utveckla reptilnos istället för näbb. Två proteiner blockerades hos ett stort antal kycklingembryon och resultatet blev att många fick reptilliknande nosar istället för näbbar. Paleontologen Jack Horner, Montana State University, uttrycker entusiastiskt att han själv hoppas få kycklingar att utveckla dinosaurieliknande svansar!”

Vad är det för vits med att förvandla kycklingar till små dinosaurier? Vad hoppas forskarna uppnå? Förbättrar det livet för kycklingarna? Eller är det bara för att de kan?

Flera gånger de senaste veckorna har det också kommit nyheter att forskare vill återskapa andra utdöda djur. T ex uroxe och mammut. Är det bara för att de kan och tycker det är kul? Eller för att föda en dramatiskt växande befolkning? ”I framtiden kan de beta i det vilda och hålla landskapet öppet!” Jamen, det finns ju inte plats för våra nutida vilda djur!? Men tänk vilka pengar det skulle kunna generera för de som vill arrangera jaktresor!  Var med och skjut den första uroxen sedan 1600-talet!!! http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ny-teknik-ger-aterkomst-for-utdoda-djur

Samtidigt håller två tredjedelar av världen djur på att försvinna för alltid pga jakt av olika anledningar. http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/chocken-tva-tredjedelar-av-djuren-snart-borta  Vad håller vi på med? Det var väl Obelix som på sin tid sa att romarna är inte kloka. Är vi alla romare?

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com