Tänker de nånsin på vad som sker sen?

Det finns många sätt att göra sig av med djur som man inte kan eller vill ha kvar. Det senaste som spridits via tidningar och sociala medier är väl katten som tog tåget. Läs mer här http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23681258.ab   Katten är inte kvarglömd – den är befunnen icke längre önskvärd, dumpad, övergiven. Och så görs en liten lustig historia om ännu ett mycket tragiskt djuröde. Fast kanske är det bättre att bli ”kvarglömd på tåget” än att sättas ut ensam i skogen eller på landsbygden. För vad vet en innekatt om att själv jaga sin mat? Den förväntar sig en skål med torrfoder. Vet inte ens hur en mus ser ut. Än mindre hur man fångar den.
Det är inte bara katter som överges. Det är också vanligt att man gör sig av med kaniner på samma sätt. Som vegetarianer borde de ju klara sig bättre i naturen. Men idag fick jag veta något jag faktiskt inte hört tidigare. Man lär sig något nytt varje dag, men detta hade jag helst sluppit.
Tamkaniner som släpps ut bland vilda kaniner blir kastrerade. Uppgiften kommer från en känd djurskyddsorganisation.
”Tama kaniner ute i full frihet kan se friska och pigga ut, men om man vänder på dem är det bara stora blodiga sår där könsorganen tidigare fanns”.
Icke önskvärda där heller. Tänker den som överger sitt djur någonsin på vad som händer sen?

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com