Stackars Bosse (3)

Bosse opererades direkt. Han hade tack och lov ”bara” brutit en av huggtänderna ända nere i tandbenet. Den befriades han ifrån och sedan gjordes en liten upprensning bland tandsten och andra beläggningar och sen åkte vi hem.
Så fort jag öppnade transportboxen hemma i hallen for han ut som ett skott. Han gled skräckslagen tätt, tätt över golvet och in i arbetsrummet. Jag skulle naturligtvis ha pratat med honom medan han var kvar i boxen. Det fick bli efter istället. Och han kom genast tillbaka! Steppande högt, högt på tå och med svansen i gladkrok! Han strök sig mot golvet, väggarna, mig och allt annat som kom i hans väg och spann högt och ljudligt. Han var lycklig över att vara hemma.
Men sen såg jag – han var ju hög som ett hus! Det smärtstillande han fått gjorde att hans pupiller täckte hela ögat. Hasse, vår andra katt, backade när han såg honom lyckligt vackla fram med vitt uppspärrade ögon. Han tittade frågande på mig som om han ville säga
”Vad gör han, knäppgöken?”
På onsdag ska vi åtgärda de andra tänderna. Fortsättning följer.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com