Måste allting användas?

Läste för några dagar sedan om hur den gröna muren av buskar och träd i Marieholm måste bort pga nya järnvägen genom byn. Enligt de boende i närheten är den en oas för såväl fasaner, småfåglar som små däggdjur som igelkottar, kaniner och harar. Nytt ska visserligen planteras, men det tar tid innan det växt upp. Enligt Eslövs kommun har ingen hört av sig och protesterat mot skövlingen. Nej, man brukar inte komma sig för förrän det är för sent.
För ett tag sedan gällde det en övervuxen tomt nära stationen i samma by. Några äldre herrar tyckte det borde rensas upp där och byggas någonting istället. Även detta en oas för fåglar och småvilt, som inte vill ha det så ansat och iordningställt som människor.
Och var det inte också i Billinge några personer tyckte att kommunen borde hålla iordning ett sankt område med gräsklippning och röjning? ”Så att vi kan använda det”. Måste allting användas? Varför kan inte små oaser bara få vara?
Jordbruken har för länge sedan avskaffat alla de alléer och diken som avgränsade de olika fälten och ägorna. I dem la fasanerna ägg och kläckte sina ungar. Hararna sökte skydd. Och både fasaner, rapphöns och harar var många en gång för länge sedan.
20160728_125700

Djurliv här? Hur?

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com