Har inte No kill gått lite överstyr här?

”Organisationer som arbetar med katter enligt No kill-metoden avlivar inte friska eller behandlingsbara katter på grund av att de är skygga, förvildade eller har beteendeproblem. No kill-rörelsen kombinerar istället en rad åtgärder för att rädda så många katter som möjligt”.
Så skriver Svekatt på sin hemsida www.svekatt.se Läs gärna mer där. Det finns mycket bra information. Googla på No kill så finns det ännu mycket mer.
Jag håller till viss del med när det gäller behandlingsbara djur, men det finns så många skygga och förvildade katter, kaniner, ormar och så vidare som inte vill bli fasthållna för att tvångsmedicineras eller få ögon- eller örondroppar. Men vad kan man göra istället? Min egen erfarenhet är att framför allt lugn och ro och god näringsrik mat under några dagar kan lösa många hälsoproblem. Utan tvångsbehandling.

I lördags hade jag hjälp i grönsakslandet av en granne från stan. Jag hade tidigare upptäckt några få mördarsniglar. Inte den invasionen det var förra året, men redan klippt ett 10-tal rakt av bakom nacken med saxen när han ropade på mig.
”Duuu, kom här, här är en mördarsnigel”
”Vill du ha en egen sax eller ska jag klippa den?”
”Jag är djurvän och jag dödar inga djur. Du ska istället lägga ut lite torrfoder, det tycker de om. Sen fångar du dem i en burk. Vi hade en j-a massa på vår gård i fjor och jag gjorde så”.
Sen blev han tyst flera sekunder.
”Jaha … ??? … Och vad gjorde du sen då???” undrade jag medan allt fler frågetecken hopade sig.
”Jo, sen släppte jag ut dem i Heleneholmsparken!!!!!!”

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com