En katt som heter Nisse

I de två nedanstående inläggen blev det en hel del språkliga fel som ni säkert sett och datum för Nisses biltur och försvinnande skulle naturligtvis vara 6 april och inte dagen efter inlägget!

Hur som helst, såhär gick det till. Husse skulle posta ett brev i Löberöd, men 1,5 km hemifrån upptäckte han Nisse gående i vägkanten.
”Herregud, han hittar ju aldrig hem igen”, tänkte husse och stannade och lockade in Nisse i bilen.
”Herregud, hur dum får man bli!” utropade sonen (och det är väl bara att hålla med) på kvällen när han hört om Nisses försvinnande och körde genast in till Löberöd för att leta.

När husse hade tagit ner sidorutan för att posta sitt brev hade Nisse hoppat ut och försvunnit in i en trädgård. Många timmar letades det i Löberöd med omnejd. Många boende engagerade sig och kom med flera tips som snabbt följdes upp. Bl a en gul katt som satt stilla på en åker och vaktade ett musahål. Den satt där i 2 timmar innan den gav upp!

Matte gjorde ett sista försök vid halv 5 på tisdagsmorgonen. Efter ytterligare 2 timmar på Löberöds gator ringde husse.
”Nisse är hemma! Han satt vid köksdörren och ville in!”

Och visst var det Nisse. Mager, smutsig, tovig och hungrig, men vid liv. Han uppskattade väldigt mycket att få hjälp med pälsvården. Nu vill han inte längre gå ut och lämnar knappt mattes sida. Sover tätt, tätt intill på nätterna.

Hur hittade han hem? Ca 5 km landvägen, något kortare fågelvägen. Hade han varit dit på egen hand tidigare? Nisse bara spinner vidare.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com