Grannar, patienter, personal …

Ja, listan kan göras lång över vilka den moderata riksdagskvinnan och tillika kommunfullmäktiges ordförande i Kävlinge kört över. Går det förresten att göra ett bra jobb på två så tunga poster? Det är en helt annan historia.

Hon tystade alltså Eyragårdens tupp enligt SkD 31/1 sid A8. När och hur kom de två egentligen i kontakt med varandra? Tuppen och hans hönor var ute mellan halv nio och halv fem på vardagar.

Riksdagskvinnan är i sitt hem endast under helgerna. Då är tuppen inne i ett isolerat hönshus eftersom Eyragården då är stängd.

Hur kunde hon störas så till den milda grad av en troligen obefintlig kontakt att tuppen måste bort? Eller var det bara för att tuppen skänkts av en miljöpartist?!

Att tuppen ifråga var till stor glädje för besökarna på Eyragården, att grannarna tyckte det var mysigt och att ingen annan stördes bekymrar henne inte ett dugg.

Nu är den borta. ”Det kom en kvinna och hämtade den.” Jaha, vem då och till vad? Gratismiddag?

Jag tycker det är ynkligt att inte Eyragården tog strid för tuppen. ”Vi ansåg inte det vara lönt att lägga ner mer energi när vi ändå inte fått godkänt.” Det krävs inte så mycket energi att ansöka om att få hålla en tupp, kommunala kvarnar kan i särskilda fall mala väääldigt långsamt och tuppar lever inte särskilt länge. Hämta hem tuppen!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com