God fortsättning …

För min del kan det bara bli bättre. Den envetna förkylning eller influensa eller kanske rent av både ock, som varit min följeslagare sedan mitten av december, verkar äntligen på väg att ge med sig. Jag besökte pliktskyldigast vårt lantställe och våra landetkatter under två blåsiga mellandagar. Allt var lugnt och alla katter hemma. Bengt, grannen, tar ju väl hand om både hus och djur när vi inte är där och vi vet att han rapporterar om något händer.

Två nya ungkatter har synts till under hösten. Båda har blivit infångade och kastrerade – båda var små gossar. Dumpade eller bortjagade från någon av de näraliggande gårdarna? Vet ej.

Vid 19-tiden hördes plötsligt ett våldsamt morrande och ylande uppifrån vinden. Det är den väg alla katterna måste ta för att komma in i bostaden. In genom vedboden, sedan uppför antingen stegen, plankan eller lastpallen, därefter in genom kattluckan till vinden och sedan ner i hallen. Jag såg först bara en förvånad Stövelnisse, som rusade nerför vindstrappan. Han stannade bredvid mig och tittade sig misstroget tillbaka som om han undrade vad det var som egentligen hänt.

Det som hänt var en ny liten ungkatt. Så förtvivlat hungrig. Troligen också en hane. Han jamade högljutt efter mat och det fick han givetvis. Han var så skräckslagen, att han inte tordes äta nära mig. Han sprang fram, tog en bit torrfoder, backade och tuggade i sig den snabbt, sedan fram och tog en ny liten bit. Jag lät honom vara i fred. Han stannade på vinden över natten och fick naturligtvis frukost också. Sen var han borta. Vi får väl se om han kommer tillbaka.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com