Vilka fler däggdjur spottar?

Idag på eftermiddagen väntade jag en bra stund på bussen. På bänken bredvid mig satte sig två mycket prydliga killar i övre tonåren. De diskuterade kvällens fotbollsmatch mellan MFF och Sjaktar Donetsk. Den ena killen satt lite framåtlutad och spottade otroliga mängder. Halva decilitrar lämnade hans mun gång på gång och föll med ett ljudligt plaskande på stenplattorna. Den andre satt bakåtlutad och lämnade ifrån sig mindre strålar rakt ut i den friska solbelysta luften. Varför?

De enda andra däggdjur jag känner till som spottar är lamadjur och alpackor och då endast när de känner sig hotade.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com