Onsdag eftermiddag i Flyinge

En kvinna i Göteborg hade 32 katter i sin trerumslägenhet. Nu blir hon av med kontraktet, skriver tidningen Hem&Hyra. Djursamlande var en punkt som länsstyrelsens djurskyddsenhet också tog upp vid ett seminarium i Flyinge i onsdags. I övrigt handlade det om att Se kopplingen mellan våld mot djur och våld i nära relationer. Läs gärna mer på http://www.lansstyrelsen.se/skane/Sv/djur-och-natur/djurskydd/aktuell-information/Pages/default.aspx Det finns platser kvar på seminariet i Kristianstad.

Fil dr Carin Holmberg talade länge och initierat om hur barns och ungas våld mot djur ofta leder till våld mot människor senare i livet. Hon berättade bl a om ett fall som slutat i mordbrand där både djur och människa dog. Efter många anmälningar om våld inom familjen och lång tid av utredande hos 7 olika myndigheter, så blev slutresultatet ond bråd död. Ingen lag eller föreskrift kunde skydda varken bostad, kvinna eller djur. Alla de 7 involverade instanserna hade var för sig behandlat ärendet rätt utifrån sina regler och paragrafer. Får det lov att vara så?

Riksföreningen VOOV presenterade också sitt viktiga arbete med våldsutsatta personers (oftast kvinnors) sällskapsdjur.

KATT.IN har skrivit mer på http://www.katt.in/newsflash/

Om våld mot djur i huvudsak är en manlig ”sysselsättning”, så är djursamlande till stor del kvinnlig och påfallande ofta gäller det katter. Varför är de flesta aktiva i kattföreningar just kvinnor? Män samlar oftast större djur av större värde.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com