Inte bara katter

Jag läste någonstans i veckan som gått, att allt fler kaniner överges i städernas parker och troligtvis också på landsbygden. Det är alltså inte enbart katter … och ormar … och fiskar … En bekant satt i trädgården med goda vänner och en pava vin med tilltugg när det plötsligt landade en vit undulat på hennes utsträckta arm!

För länge sedan hörde jag på ett av alla dessa veterinärprogram på TV att kaninhonor måste kastreras för om man gosar och klappar en kaninhona så löper hon nämligen. Och som kanin i en barnfamilj är det stor risk att hon ständigt måste löpa vilket givetvis sliter ut henne.

Jag har ingen erfarenhet av kaniner, men om fertila kaninhonor beter sig lika destruktivt som fertila katthonor så förstår jag att man överger dem.

Alltså: om ni funderar på att skaffa ett djur, oavsett vilket, så tänk efter ordentligt innan. Skaffa kunskap om djuret. Det finns klubbar för de flesta djurslag där man kan finns bra tips och adekvat information. Räkna på vad det kostar och hur mycket tid du är beredd att lägga på samvaron med ditt djur. Men framför allt ta ansvar för djuret under hela dess livstid.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com