Hur kunde du lämna den?

I söndagens häftiga solsken kom grannbondens dotter med raska vägvinnande kliv skjutande barnvagnen framför sig. Hon brukar ta långpromenader på flera timmar, så därför blev jag förvånad över att möta henne på väg tillbaka efter bara ungefär 20 minuter. Jag såg på långt avstånd att hon bar på något. Det var en liten kattunge! Alldeles för liten för att på egen hand ha lämnat sin mamma.
”Den satt i vägkanten och jamade”, sa hon ”Jag gick förbi den och några meter ifrån för att se om den skulle följa efter och det gjorde den. När jag stannade kom den springande och när jag hukade mig ner klättrade den upp i famnen. Och den är så törstig, så törstig! Det finns ju inga hus i närheten där den kunde höra hemma”

Hon hade ringt maken, som tyckte att hon skulle ta hem den.
”Den är för stor att slå ihjäl”, tyckte han. ”Vi har plats för en till.”

Slutet blev gott även för denna övergivna lilla kattunge. Hur tänkte du som lämnade den där i diket? Att en katt klarar sig alltid? Många övergivna katter gör det med hjälp av snälla människor, som kanske aldrig hade tänkt bli kattägare. Denna lilla kattunge hade troligen inte klarat en attack från kråkor eller skator. Den var redan mager och uttorkad.

Heder åt grannbondens dotter, som tydligen har ett annat tänk än pappa! Läs mer på ”grannbondens katter”.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com