Fem i tolv?

Läste i en insändare i SkD häromdagen att USA:s senat beslutat att människan inte är kapabel att kunna förändra klimatet. Nej, inte EN människa, men vi är många. Alldeles för många. Och vi breder ut oss på alla andra arters bekostnad. Framför allt av ekonomiska skäl, men också av religiösa.

Man talar på fullt allvar om att rädda de allt färre vilda djuren genom att ”öppna korridorer” för dem i Östafrika och i Nordamerika. Ingen efter Indira Gandhi har väl vågat tala om att minska världens mänskliga befolkning?

Om bara hälften av oss går samman i ett gemensamt mål kan vi kanske förhindra det största massutrotandet sedan dinosauriernas tid. Eller är det redan fem över tolv? Hoppas vändningen åt ena eller andra hållet sker under min livstid. Jag är omåttlig nyfiken!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com