Hur många är de egentligen?

På grund av makens sjukdom har jag inte varit på vårt lantställe på två hela veckor och jag fasade lite lätt för vilket kaos våra sex kisar och ett okänt antal andras kunde ha ställt till med ensamma i huset. På garageuppfarten kom vite Åke glädjestrålande emot mig. Han vill inte klappas, utan bara själv stryka sig mot byxbenen. Alltså bär jag helst inte mörka byxor!

Innanför ytterdörren, på hallmattan nära vindstrappan, låg en halvblöt revirmarkering. Jag tror ni förstår vad jag menar … I köket rester av en liten mus … I TV-soffan stora tussar av vit päls … Inga ryggdynor låg kvar på sina platser – de var utströdda på golvet. Sovrumsgolvet var mer eller mindre täckt av grå hårtussar. Vad i hela världen kunde ha hänt? Oscar? Gråe Oscar? Han saknades ju! I vedboden fanns ännu fler vita hårtussar! Vad i all världen hade hänt?

Vite Åke blev noggrant inspekterad trots morr och fräs och vassa klor och befanns vara intakt. Oscar kom springande över ängen när jag just skulle köra hem. Han var också helt oskadd. Grannen Bengt som sköter den dagliga tillsynen hade inte sett några nya katter. Min nyfikenhet är närmast gränslös! Lösningen lär komma vid vårt nästa besök. Då ska jag städa också!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com