Tack, Fågelskydd Spillepengen!

Vid den rådande vädertypen blir det ofta regnskurar på eftermiddagarna. En bra anledning att ta en promenad i strålande sol vid 9-tiden i morse. Hade egentligen tänkt gå genom koloniområdet, men någonting fick mig att gå längs stora trafikerade genomfartsgatan istället. Det var inte lika mycket trafik som vanligt. Och så låg den där …

En vacker alldeles kritvit mås låg på gräsmattan framför det stora HSB-huset. Alldeles stilla. Den verkade inte skadad, men reagerade inte när jag gick förbi. Var lite ”släckt” i ögonen och följde mig inte med blicken. Jag stod kvar en stund för att se om det bara var tillfälligt. Det var det inte.

Naturligtvis hade jag inte ”lilla-boken-med-alla-bra-telefonnummer” med mig. Det Stora Djursjukhuset var inte intresserat. Inga pengar att tjäna på en mås. Polisen då? 11414 var mycket hjälpsamma och kopplade mig till Fågelskydd Spillepengen. De kom inom 15 minuter och fångade fågeln lugnt och stilla i håv. Inte som i Djurräddarna på TV där det viftas och skräms med filtar och jackor! Den vackra fågeln var förlamad benen och kunde därmed inte få luft under vingarna och flyga.

Ett 10-tal personer gick förbi där den låg, flera med hund. Flera tittade inte ens på den. Som om den inte ens existerade. Om det varit en katt hade jag måst ta problemet själv. Om det gällt en hund hade polisen kommit. Djurs sjukdom och lidande har olika värde …

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com