Ingen munter vecka alls

Det har inte varit någon munter vecka i Skånskan ur djurskyddssynpunkt sett. Det enda jag ska beröra är Alf Ronnbys krönika i SkD 9/3. Den heter Spansk brutalitet mot djur. Jag har aldrig varit i Spanien, mest p g a deras tjurfäktningar, men att inställningen till djur är så illa som Alf Ronnby beskriver har jag inte förstått. Se gärna på www.galgoamigo.com/paring-svenska.html Många spanska festivaler innebär tydligen grymt djurplågeri som stöds via EU-bidrag för kulturella verksamheter. Vissa av dessa grymma ceremonier sker i avsikt att hylla Jungfru Maria! Jag är säker på att hon vänder sig i sin grav! ”Påven Benedictus XVI tillåter katoliker att vara djurvänner men bara med måtta. Katolska kyrkan bär ett tungt ansvar för vår tids fortsatta djurmisshandel”.

Religionerna skulle jag vilja säga. Jag glömmer aldrig buddistmunken på Ceylon som sparkade iväg en svårt sjuk hund flera meter. ”Den har gjort något ont i ett tidigare liv. Detta är straffet!” Eller den hinduiska gudinnan Khalis omättliga törst efter blod från svarta getter. Värdfolket hade alltså tänkt det  som en mycket stor ära för mig att få bevittna hur getter får huvudena avslitna! OBS inte avskurna eller avhuggna.

Nu ska vi inte vara så negativa! Det finns goda människor också även om de ibland tycks vara i minoritet.

Alla våra katter på landet uppskattade den gångna helgens solsken. De låg nästan på rad vid söderväggen och lapade solsken. Emil har de senaste två vintrarna drabbats av ringorm såhär på senvintern. När jag bad om råd hos min trogne veterinär rådde han mig att lägga Emil i solariet! Frånsett det faktum att vi inte har något solarium, så verkar solen faktiskt vara det enda som hjälper. Han hade lite begynnande fläckar för två veckor sedan, men grannen hade sett honom ligga ute i solen flera gånger och nu var det helt läkt.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com