Stora djur och små djur och oönskade djur

Tack Eva för synpunkterna och råden om ersättning för den traditionella kattsanden. Eva skrev: ”Jag gick över till 100% organic ”Cat´s Best” ÖkoPlus. Visserligen tillverkat i Tyskland. Blandade traditionell kattsand med detta först 1/3 sedan hälften sedan 2/3 och till slut fullt ut. Det accepterades utan knot av mina två katter. Väger ingenting, komposterbart, brännbart – kanske några kronor dyrare men värt det. Dammar dessutom mycket mindre. Prova själv alla som önskar ändra och lycka till!” Tål att prova – sand är ju så hj-a tungt att bära hem!

Stor svart rubrik på SkD:s förstasida idag: Hittade döende häst. Det hände vid Sjöbo. Hästen fick lida i 5 timmar efter att den upptäckts sedan självdog den. Hur många timmar dessförinnan vet ingen – inte heller hur den hamnade i den situationen. Dumpad? Förrymd? Hur som helst så ska inget djur behöva lida så länge och så mycket i väntan på behandling eller avlivning.

På anslagstavlan vid ICA kan man idag läsa: ”Katt upphittad på Lorensborg. Mager, hungrig, vilsen, förtvivlad. Chip-märkt men inte registrerad. Kontakta FvK Öresund tel nr 0707-131927″. Ungefär så stod det. En upphittad katt får inga svarta rubriker på någon tidnings förstasida – inga döende katter heller.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA Har stora djur ett större värde? Nya små kattungar kommer även denna vår till världen enbart för att avlivas med olika metoder. Andra kommer att självdö av lätt botbara sjukdomar. Läs mer på föreningen KATT.IN:s hemsida eller se deras utställning på biblioteket i Höör.

Ser ni musen i hörnet? No-Kill gällde bara så länge musen satt stilla. Hur kände sig musen?

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com