Vildsvin eller julgran?

Oj, det var länge sedan jag skrev något här i bloggen! Tiden går så fort, så fort och idag kändes det nästan som vår. Det gjorde det definitivt inte den gångna helgen. Med iskall nordan och nollgradigt blev det inte några långa stärkande promenader i Mellanskåne.

På vägen dit i lördags förmiddag såg jag något som jag helst hade velat slippa. Först låg det en påkörd uggla på vägen. Ca hundra meter därefter låg en påkörd glada med vingarna utbredda över nästan hela vägbanan. Efter ytterligare något hundratal meter låg nog orsaken, åtminstone till gladans hädanfärd: ett rådjur som trasslat in sig i mittvajrarna. Alla tre döda – alldeles i onödan. Om trafiksituationen tillåtit det hade jag stannat och lagt ut kropparna i åkern där de åtminstone kunde bli mat åt andra. Nu bara låg de där till nytta för ingen och kanske till skada för fler rovfåglar.

Jag körde hem lite senare än vanligt i söndags. Det skymde och i väster sågs efterdyningarna av solnedgången – dramatiskt värre i flammande röda nyanser. Vackert! MEN så såg jag då vildsvinet komma springande över åkern. Den sprang fort och var alldeles ensam. Vildsvin är aldrig ensamma, hann jag tänka innan jag bromsade. Den passerade över vägen 20 meter framför mig. Men det var inget vildsvin, nej, bara en stackars övergiven julgran. Den rullade vidare på sin ensamma färd över Skåne. I skymningen är alla katter grå.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com