Ska jag döpa honom till Egon?

Körde från ett nästan vindstilla Malmö i lördagsmorse till vårt lantställe med en, framåt förmiddagen, stilla bris. Det skulle komma mer, mycket mer.

Alla våra landetkatter var på plats och fick som vanligt blötmat när vi kom. Det har liksom blivit tradition. Och de ger sig ALDRIG. Speciellt inte André och hans syster Rosa. Blötmat ska de´ va´ annars lämnar de oss inte i fred. Sen lite gosande och klappande och sen la de sig att sova lite här och var.

Vinden tog i allt mer och det skurade mer eller mindre horisontellt lite då och då. Inte direkt läge för stärkande långpromenad. Sågade ved istället – kan vara bra att ha lite i reserv om det skulle bli vinter. André insisterade efter någon timme på mer mat. Han la sig i sågspånet och rullade och försökte på alla sätt tala om hur gottesugen han var, men han var ivägen för fogsvansen. När jag lyft ner honom blängde han anklagande på mig och gick därifrån. Missnöjd och med piskande svans. Sedan såg jag honom springa över åkern till gården där han egentligen hör hemma.

SAMSUNG DIGITAL CAMERAEn kvart senare kom han rusande tillbaka. Han hade inte blivit insläppt. I vatten och lervälling, som stod som en tät dimma över marken, kom han springande i eftermiddagens värsta regnskur. In genom kattluckan och rakt upp på hatthyllan. Alla de fina vita partierna på hans kropp var täckta av lerjord. Inte ens lönt att försöka tvätta bort. Han självtorkade. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.

En katt saknades i välkomstkommittén. Den nye store gråe med stjärna på bringan. Den andra grannbondens katt. Han brukar komma vid ca 16.00. Det gjorde han inte och jag räknade inte med att han skulle komma senare heller. MEN vid ca 4 på söndagsmorgonen när jag satt och tittade på månen och lyssnade till stormens förfärliga dån, hördes plötsligt ett försynt jamande. Där stod han! I vindbyar med nära orkanstyrka hade han tagit sig nästan en kilometer över öppna fält! Ska jag döpa honom till Egon?

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com