Med en tass i löksillen

Nu har dom firat sitt nya år igen. Människorna. Ja, inte våra med mer än lite annan mat, som luktar annorlunda. Vi har fått lukta noga på allt och smakat också. Bosse, den tönten, vill alltid ta lite på tassen och smaka på det där istället för på tallrik. Och det gick väl bra tills han i ett obevakat ögonblick stoppade ner vänstertassen bland löksillen. Han är vänsterhänt. Sen tillbringade han någon timme i enskildhet under sängen.

Lite före tolv var det dags. Hela batteriet drogs igång och det blev bara värre och värre. Öronbedövande. Jättekul tyckte Bosse till att börja med! Han stod på tå i fönsterkarmen och försökte fånga stjärnorna och allt vad det var, men till slut blev det för mycket t o m för honom. Han såg lite skärrad ut innan han gömde sig bakom gardinen i det mörkaste hörnet av sovrummet. Under sängen hade jag ju lagt beslag på ett par timmar tidigare.

Vid ett hade det lugnat ner sig så pass att matte och jag kunde dela säng igen. Suck o pust – ett år till nästa gång. Vi tog lite sovmorron.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com