Gott Nytt År!

Ha så trevligt och fira in det nya året, men tänk på djuren! Kan bara hålla med Husdjurshjälpen i deras vädjan om att ta hänsyn till alla sällskapsdjur. Och alla de andra också förstås! Om ni trots alla rekommendationer envisas med att ha utekatt i tätbebyggt område, så låt den få vara inne de närmaste dagarna. Det är för kattens bästa. När Hasse bodde ute under sin första vinter greps han troligen av panik på nyårsafton. Det dröjde tre dagar innan han kom tillbaka.

Om katten vill gömma sig någonstans, t ex under sängen, så låt den göra det. Ta ner persiennerna eller häng för så att det blir mörkt och tryggt. Att ta fram och försöka trösta katten kan få motsatt effekt. Låt katten vara i fred och rör dig som vanligt i bostaden. Grannfrun är bortbjuden på nyårsafton, men har bestämt sig för att vara hemma senast 23.00 för att vara nära sin katt. Heder åt en sådan djurvän!

Jag hoppas att allt går bra. Och så hoppas jag att inga katter kommer att överges under hela 2015! Och att alla de herrelösa katter som finns därute får det lagstöd de förtjänar!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com