Gamla kattan Tuss

Eva har skrivit så här i en kommentar till inlägget om de osynliga djuren:
”Tänk också på att djur precis som vi människor inte tycker om att byta hem och rutiner hur som helst. Vi trivs inte, och har det inte lika bra överallt och detsamma gäller djuren”. Jag kan bara hålla med. En del hittekatter måste byta hem och rutiner när de kanske just har vant sig i ett stöd- eller läkehem. Resultatet kan bli att de börjar protestkissa utanför lådan, blir dåliga i magen, matvägrar, tillbringar hela dagar under en soffa osv. Men att flytta till ett permanent hem kan också bli alldeles, alldeles underbart! Med alldeles egna människor, som inte gör annat än accepterar och tar hand om sin lilla katt på kattens egna villkor!

Det hoppas jag att Tuss får uppleva. Enligt mataren är hon en ca 15 år gammal kastrerad honkatt. Hon vill inte bli klappad, ibland kanske hon kan acceptera en lätt strykning över ryggen men går oftast undan. Ibland tar hon en promenad i den närmaste rabatten och i buskagen på andra sidan gatan, men oftast finner man henne i den trygga och varma frigolitlådan på balkongen på första våningen. Mataren vill helst inte att hon ska tillbringa ännu en vinter ute, men har inte möjlighet att själv ta in ytterligare en katt. Troligen kommer hon genom någon kattförenings försorg snart att läggas ut till försäljning på Blocket.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com