De osynliga djuren

Har just läst Husdjurshjälpens hjärtskärande inlägg om Love  http://blogg.nsk.se/husdjurshjalpen/ De ”osynliga” djuren är många och de finns ofta mitt ibland oss. Katter är nog de vanligaste. I många länder finns en skyldighet för personer som utför arbete i andra människors bostäder att anmäla missförhållanden som gäller djur. Så icke i Sverige. Heder därför åt de människor som vågar. Kan gälla hantverkare, sotare, hemtjänst m fl. Detta fanns också med i förslaget till ny djurskyddslag, men av den bidde det inte ens en tumme och nu har ju politikerna fått annat att tänka på. Den egna makten och glansen i media t ex.

Istället för julklapp till ”de som redan har allt” vill jag föreslå att ni skänker en slant till de föreningar som hjälper de ratade djuren. Googla på kattföreningar eller djurskydd så får ni många förslag. Varje tjuga är värdefull eftersom dessa föreningar oftast inte har något kommunalt stöd.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com