”Farmageddon …” igen

För några dagar sedan skrev jag om boken Farmageddon … som recenserats i Svensk Veterinärtidning. En väninna påpekade att slutet på mitt inlägg blev lite otydligt. Hon tyckte det kunde tolkas som att jag tar avstånd från vegetarisk kost till förmån för animalisk. Givetvis är det inte så. Jag tror dock att det finns en hel del fusk och andra otrevligheter även i den vegetariska maten.

Det har också Stig Orustfjord, Livsmedelsverkets generaldirektör, påpekat i en intervju i COOP:s kundtidning Mer Smak nr 10. På frågan om hur man ska skydda sig från matfusket svarar han:
”Olivolja toppar listan över livsmedelsbrott, som jag vill kalla det, eftersom man planerar fusket för att tjäna pengar. Smält socker med honungssmak säljs som honung, kryddor kan vara gräs med aromsmak, olivolja kan vara en helt annan olja. Som kund ska man ana oråd om något säljs fantastiskt billigt i butikerna. Vi har ökat kontrollerna och föreslagit fängelse för de grövsta livsmedelsbrotten”.

”Vegetarianer behöver vi fler av inte minst för miljön”, säger han också. Och man behöver kanske inte blir vegetarian till 100% – även 50% är bättre för både hälsan och miljön!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com