20-30 sek sen är de väck

Jag fick denna e-post från en väninna igår kväll:

”När vi pratat färdigt satte jag mig vid skrivbordet. Tittade ut och då gick det en röd katt över gatan runt häcken i hörnet vid korsningen. Jaha tänkte jag. 15 sek efter kom den rusande tillbaka där den kom ifrån mellan husen med en svart katt i haserna som hade lite vitt på nån tass. Ny???? Igår kväll vid 19 tiden när jag tittade ut genom dörrfönstret stod en helsvart katt nedanför trappan. Jag kallade på den. Den stod kvar en stund men vände sedan o gick mot gatan. Jag öppnade och kallade vidare, den gick sakta runt en bil. Vilken var det??? Sen grät jag en skvätt.
Jag säger det igen det är kanske 20-30 sek sen är de väck lika fort. Jag ser dem, hur många andra ser dem? Var hör de hemma? Vem bryr sig?”

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com