Är katten på väg att få högre status?

Det skulle man nästan kunna tro när man läser de senaste dagarnas tidningsartiklar om plågade katter i olika delar av landet. I juli 2013 dömdes en 16-årig yngling till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för dödsmisshandel av ett antal katter.

Idag handlar det om två katter som hittats lemlästade i Torslanda enl Göteborgstidningen. Närpolisen säger att båda fallen är anmälda och förundersökning inledd. ”Ni förstår att polismyndigheten tar detta på allvar”, skriver han.

Idag på Skånskans förstasida efterlyser polisen tips om kattplågare i Blentarp. Ett antal katter har drabbats och våldet har där eskalerat. ”Personen som gör det här måste stoppas innan ännu fler plågas”, säger polisen. Även här tar polisen övergreppen på stort allvar, men behöver allmänhetens hjälp.

Det tråkiga är att man trots det som hänt inte uppmanar människor att hålla sina katter inne, utan vill att
”Kattägare ska ha extra noga kolla på sina katter när de varit ute den närmaste tiden så att de inte har några skador när de kommer in”. Trots det som hänt vill man att katter ska släppas ut utan tillsyn! Hur går tankegångarna? Inte alls!

Det är ju sedan länge känt att människor som plågar djur förr eller senare också börjar plåga människor. Att lära barn empati i unga år är jätteviktigt. Använd Djurskyddets REDE-program redan i förskolan!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com