Morronrutiner

Hej!

Det är jag Hasse igen. Vi har våra morronrutiner, Bosse och jag, eller rättare sagt: HAN har sin rutin och den måste vi andra följa annars blir han alldeles olidlig. Det är alltid han som startar … och han har inte ställt om till normaltid än. SUCK! Halv sex varje morron kuttrar han en gång – ett lågt rrrrrrrrrrrrrrr. Nej, inte morr, utan en drrrrrrrrr-ill. Därefter följer total tystnad i tre sekunder och sen börjar han yla. Högt. Mjauuu! Veritabla nödrop i långa, långa serier.

Vi andra sover, husse och matte på längden i sängarna och jag på tvären, fast inte så länge efter att han satt igång. Husse ger upp direkt och gör han inte det så studsar Bosse upp i sängen med en energi som säger att JAG GER MIG ALDRIG! Husse vacklar till köket för att lägga upp blötmat – försöka lägga upp blötmat åt oss. Det lyckas aldrig. ”Kom och ta bort Bosse!” ropar han varje morgon. Matte stiger upp. Går fram till köksdörren, klappar i händerna och ropar ”Bosse, Posse, Posse, lille vännen, kom kom kom kom!” Bosse ligger kvar under stolen längst in i hörnet. Inte förrän hon ropar ”Maaat!” kommer han rusande ut i hallen och husse kan stänga köksdörren och lägga upp vår mat.

Jag väntar lugnt. Jag vet att jag får mat. Ingen anledning att bli upprörd. Det smakar alltid bra på morgonen. Sen läser vi Skånskan alla fyra och sen kommer fåglarna … De liksom bara faller ner från taket, ner framför köksfönstret. Stora och svarta i 100-tal. Det tar bara några sekunder, men det är lika häftigt varje morron.

Ha en bra dag!

Hasse

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com