”Katterna måste bort …”

Egentligen hade jag tänkt skriva mer om kor med Svensk Veterinärtidning som grund, men så kom ju svedalakatterna i vägen. Ett flertal kattungar har blivit trafikdödade de senaste dagarna vid den obebodda gården enligt en anonym källa, skriver SkD 21/10 och 24/10.

Hur många katter som finns på gården råder det delade meningar om – 25 eller kanske dubbelt så många. Ägaren vill ”avyttra” katterna – ja, lycka till säger jag! Alla kattföreningar har överfullt av hittekatter och Blocket svämmar över. Nä, det finns inte trygga hem åt alla katter och katter som levt i frihet ska inte sättas i bur.

”Många tycker det är bäst att katterna vistas här …”. Och jag kan bara hålla med. Det är ett idealiskt tillfälle för TNRM. Fånga in, kastrera, behandla de sjuka och låt dem sedan bo kvar med tillsyn. Utan att känna till detaljer, tror jag att de skulle klara sig utmärkt då det finns uthus att söka skydd i mot väder och vind.

I just detta fall finns enligt SkD också engagerade människor som sätter mat, men inte samarbetar om den regelbundna tillsynen.

”Katterna måste bort med en gång” skriker rubriken 24/10 sid A10. Varför så bråttom länsstyrelsen? Katterna har inte plötsligt trillat ner från himlen! Ni har haft kännedom om fallet långt innan de senaste kattungarna föddes! ”Länsstyrelsen måste agera hårdare i den här frågan”, tycker den anonyma personen. Javisst, om man agerat i tid hade situationen inte urartat. Tyvärr blir det nog ett blodbad på de oskyldiga.

Katten är det enda djur som dödas enbart för att det fötts.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com