Tack Skånetrafiken!

Oj, det blev ett långt uppehåll i mitt bloggande! Vad har jag då gjort istället? Jo, tagit hand om en höstförkylning och en ny katt som flyttat in på vårt lantställe. Fast igår var jag ute på långtur med tåg och buss. Skulle sätta upp KATT.IN:s utställning i Färlöv och ta ner utställningarna i Perstorp och Landskrona.

Det började inte så bra. Busschauffören såg pigg och käck ut, så jag sa väl ungefär såhär ”Jag ska till Kristianstad, fast egentligen ska jag till Färlöv, men det vet vi inte var det ligger …” ”Jo”, svarade han leende, ”jag vet, jag kommer från Färlöv, men det står inte med i min lista så du får åka till Kristianstad istället!” Tablå!

Så tuffade Öresundståget iväg med mig och många andra och körde in den lilla förseningen redan vid Eslöv, men mötte ett godståg vid Hässleholm och blev stående så länge att jag missade anslutningsbussen till Färlöv. Det gjorde att jag kunde äta andrafrukost i bistron i stationshuset i Kristianstad. Mysigt ställe! Inget ont som inte har något gott med sig!

Buss så mot Färlöv. Redan några minuter efter start ropades nästa stopp upp. Jag uppfattade det som Färlöv, fast det var ju Härlöv! Ännu en ort jag aldrig hört talas om. Färlövs bibliotek var litet, men mycket trevligt och personalen mötte mig i dörren. De hade t o m köpt in nya fina utställningsskärmar! Kanske inte enkom för KATT.IN-utställningen, men det kändes lite lyxigt att vara förste användaren. Åter till Kristianstad med vändande buss och sen gick det som på räls – om jag nu får vara lite vitsig!

Tåget mot Hässleholm stod på perrongen och väntade på mig och där, i Hässleholm, väntade tåget mot Perstorp! Lite lagom lång promenad där till biblioteket och sedan lite lagom väntetid på tåget mot Landskrona. Lagom tid för att inta lunch på en restaurang.

Byte var det i Helsingborg förstås och vid ankomsten till Landskrona hade det börjat smådugga. Buss till biblioteket, ingen väntetid. Buss tillbaka till järnvägsstationen, två minuters väntetid och sedan fyra minuters väntan på Pågatåg till Malmö.

Kollegan i KATT.IN tyckte tidigare att jag skulle ta bilen. ”Det kommer aldrig att fungera att åka tåg och buss med så många byten!” Det gick som sagt på räls och jag var hemma nästan en timme tidigare än beräknat! För miljöns skull – åk tåg och buss! Det funkar!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com