KATT.IN …

… är en ideell förening, som under de tre första veckorna i september har en utställning i Landskronas fantastiska bibliotek! Beläget i den tidigare brandstationen. Imorgon kommer de också med motsvarande utställning till biblioteket i Perstorp.

Jag tycker att ni som bor i närheten och ännu inte sett utställningen på andra bibliotek ska ta er dit. Den har rönt stor uppskattning på olika håll i Skåne!

untitled      Maria Andersson, lektor i djuromvårdnad och etologi vid SLU, är en av initiativtagarna till Kattbarometern – en studie om katters beteende i deras dagliga miljö. Studien har amerikansk förlaga (föga förvånande) och syftar till att öka kunskapen bland kattägare. Ofta grundar sig beslutet till många avlivningar och omplaceringar på att man tröttnat på sin katts beteende, säger hon.

Försök förstå katten istället! Varför biter Hasse mig vid halv 9-tiden varje morgon när vi läser tidningen? Jo, han vill ha några bitar torrfoder för att sen gå och göra big-thing i sin sandlåda! Inte helt lätt att räkna ut.

Varför vill inte Bosse sitta bredvid oss i soffan och se på TV? Inte heller så lätt att förstå – han ligger gärna ensam i soffan. Kanske helt enkelt har han inte samma smak som vi när det gäller TV-program! Mer om Kattbarometern finns på www.slu.se

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com