Födda: 9 kattungar

Blev i början av förra veckan uppringd av en medlem i en kattförening. En dräktig katthona hade dumpats i hennes trädgård. Det var en ung katt – nästan kattunge själv. ”Vad ska jag göra?” klagade hon. För mig hade valet varit lätt – det visade det sig vara för henne också! ”Det är lättare att placera en dräktig katt i stödhem. En ensam katt är svårare.”

Hon ringde mig igen alldeles nyss och var än mer förtvivlad. ”Katten har fött sina ungar nu – 9 st!!! Två döda och sju levande. Nu måste jag försöka hitta hem åt 8 katter istället för en …”

Ja, vad ska man säga? Tänk om alla kunde ta hand om sin katt och inte skyffla över ansvaret på andra. Kastrering av en honkatt är ingen oöverstiglig ekonomisk uppoffring för de allra flesta. Operation med flanksnitt kostar ca 1000-1200, men är skonsammast för katten. Jiri Hospes i Malmö har stor vana vid flanksnitt. Alla veterinärer klarar det inte. De flesta gör det billigare, men större och mer smärtsamma, buksnittet. Tänk på katten!

Om ni skriver på mitt förslag till Malmö kommun om herrelösa katter, så kan vi kanske få till stånd en ändrad inställning till katter i åtminstone EN kommun! Mitt förslag finns här  http://initiativet.malmo.se/epetition_core/community/petition/2825

Vill ni läsa om andra förslag? Se http://initiativet.malmo.se/epetition_core/community/activepetitions

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com