Engagerade människor

Läste just om Husdjurshjälpen och det stora engagemanget kring en liten hund. Fantastiskt! Hoppas allt går bra!

Natten mellan lördag/söndag planerade vi att fånga in bondens grå hankatt, som ibland kommer till vårt lantställe. Ja, det har kommit till en gul/vit också … Jag satt uppe och vaktade fällan tills det var nästan mörkt och ögonen hotade att trillade ihop. La mig och var plötsligt klarvaken! En timme senare kollade jag fällan från köksfönstret – det var någon där … Ut i pyjamas, morronskor och beväpnad med spade –  det var mördarsniglar överallt! Jag högg och hackade mig fram längs trädgårdsgången och så var det bara vår egen Sven som satt i fällan! Han blev utsläppt och skuttade glad och lättad iväg. Övervägde att stänga fällan för natten, men något sa mig att jag skulle låta den stå kvar.

På väg tillbaka in mördade jag ytterligare några mördarsniglar. Låg vaken ungefär en timme till och steg sedan upp för att kolla fällan igen – och det var igen någon där! Samma procedur … hackade mig fram längs trädgårdsgången … ännu fler mördarsniglar hade kommit fram och samlat sig krig de tidigare likviderade … jag trodde de var vegetarianer …

I fällan satt en liten vit katt jag inte sett tidigare. Var kom nu den ifrån då? Den pep lite övergivet och undrade naturligtvis vad som hänt, men fick vara kvar. På väg tillbaka såg jag inga levande mördarsniglar, men höll flera gånger på att halka i sörjan.

Den vita katten befanns vara en liten gosse, som nyss könsmogen blivit illa åtgången av någon annan katt. Han var mycket mager och hade en hel del både nya och gamla läkta skador. Han får väl också flytta in. Om han vill.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com