Bönhörd …

… blev jag ju verkligen när jag i senaste inlägget bad er sätta vatten åt törstiga fåglar och djur. 30 millimeter rann i strida strömmar ner över vårt lantställe lördag kväll – söndag middag. Men med regnet kom sniglarna … ja, dom trillade ju inte ner från himlen precis, utan gled sakta fram ur buskar och snår. I 1000-tal. Fingernagelstora med grönskimrande skal med mörkare rand runtom, nästan handflatestora vinbergssnäckor, långa slanka grå lite fläckiga leopardsniglar och så drygt decimeterlånga brunskimrande MÖRDARSNIGLAR. Lördag kväll likviderade jag 37 mördarsniglar. På söndagen hann jag räkna till 76 innan jag insåg hur löjligt det var att räkna dem … de fanns överallt. Slutnotan blev nog det dubbla. Det kändes inte alls som något etiskt dilemma för de vällde fram ur grönskan som en armé – alla med huvudet vänt mot grönsakslandet. Vad är det för fel på gräs? Kanske borde vi kunna inleda ett samarbete istället?

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com