KÖP EKOLOGISKT!

Landsbygdsdepartementet har haft uppföljningsmöte med representanter för grisnäring, handel och intresseorganisationer och kommit fram till att man ska öka den svenska grisköttsproduktionen till motsvarande konsumtionen = 4 miljoner grisar. En stor del av dem kastas för att det inte ingår i vårt konsumtionsmönster att äta vissa delar av grisen. Dessa delar vill man sälja till kineserna. BRA bara allt kommer till nytta. MEN …

Skulle du människa vilja leva hela ditt liv på 1 (en) kvadratmeter? Det är det utrymme en gris enligt gällande djurskyddslag måste leva på! Och då går den på fyra ben! På spaltgolv! Sen ska de på utflykt till Tyskland! I minst ett fall utan vatten och stående upp till fotknölarna i sin egen avföring. Den som arbetar i grisnäringen betraktas som riskfaktor inom sjukvården. Grisen är det djur som biologiskt sett står närmast oss människor …

KÖP EKOLOGISKT!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com