Ett under har nog skett! (3)

… fortsättning från igår.

Två unga katter, en hona och en hane, fick jag alltså med mig hem från veterinären. Med stora svarta ögon såg de sig förundrade omkring i den nya lilla världen, hundburen.

Ett drygt dygn i lugn och ro räcker för en kastrerad hane, så Nils blev frisläppt i YY:s trädgård lördag eftermiddag.  När jag lyfte ut buren på gräsmattan sa han Pip! och visade med hela sitt kroppsspråk att han kände igen sig. Han blev jätteglad och sprang för livet in i närmsta buskage.

Lilla svartvita Eleonora, som kastrerades med ett minimalt flanksnitt, ungefär en cm stort, skulle egentligen ha stannat i boxen till måndag morgon. MEN … Redan på fredagkvällen signalerade hon mycket starkt att hon ville ut. Senare på kvällen la hon sig i den lilla sandlådan och blev kvar där nästan ett dygn i nästan samma ställning. Hon var mycket, mycket bekymrad – och jag med.

Fortsättning följer imorgon …

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com