Den bara hänger ju däruppe!

Vilket slösande solsken det varit i helgen! Grannen Bengt bjöd in till grillning i solnedgången i lördagskväll och det blev så sent att elden släcktes och stjärnorna tändes medan vi pratade gamla semesterminnen. Trots mycket resande i ungdomen har vi inte varit på samma ställen.
Vid ett besök i Aqaba vid Röda Havet i slutet av förra årtusenet undrade en sydindisk städare på hotellet på bruten tamil-hindi-engelska varför så många skandinaver åkte dit. Jag gjorde en svepande gest med båda armarna utåt-uppåt mot den klarblå himlen, solen och havet ”Solen, solen! Och vattnet och stranden och VÄRMEN!” Han såg ut som ett frågetecken. Mina kunskaper i tamil var (och är fortfarande) obefintliga, mycket haltande i  hindi, men jag översatte raskt hans min och hans verbala svar till ”Jamen, solen, den bara hänger ju där och skiner – varje dag!”

Ringorm har åter igen blossat upp på stackars Emil. Ett återkommande problem tidigt varje vår. Första gången visste jag inte vad det var och ringde naturligtvis trogne veterinären Jiri Hospes. Förklarade att det såg ut som om han hade runda blodiga sår. ”Lägg honom i solariet!” blev det oväntade svaret. Medicin finns, men den hjälper inte på katter. Nähä, bara att invänta vårsolen och se till att han är ute så mycket som möjligt. Det läker sedan på några få dagar och pälsen växer ut igen, men han är mycket irriterad så länge det varar. Märkligt nog har det hittills inte smittat någon av de andra – inte mig heller.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com