Ingen ny djurskyddslag

Sorgligt, sorgligt, men så blev det då som många befarade – ingen ny djurskyddslag före valet i höst. Djurskydd är tydligen ett så glödande problem att politikerna inte vågar ta i det! Propositionen skulle presenterats den 18 mars, men man har inte lyckats åstadkomma någon. Denna regering skjuter upp frågan till efter valet och hoppas slippa ta ansvar trots att man initierade hela frågan redan 2010. Är det ekonomiska hänsyn till landets köttproducenter som ligger bakom beslutsångesten? I så fall kunde man ha brutit ut den del som handlar om katter och övergivna djur, liksom man brutit ut och beslutat om andra mindre delar. Herrelösa katter har inget ekonomiskt intresse för någon. Utom möjligen för de veterinärer, som har kontakt med kattföreningar.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com