Djurfiende … eller …

Ännu en gång har djurskyddsinspektörer upptäckt förfärliga missförhållanden hos ”djurvänner”. Se artiklar i de senaste dagarnas tidningar. Det verkar som om katter är de som oftast drabbas av missriktade omsorger. Djursamlande är i många länder en psykisk diagnos, dock icke så i Sverige. Att ha många djur är i sig inget fel, men de kräver mycket arbete och omsorger om de ska ha det bra. Enbart mat, vatten och tak över huvudet är ingen bra omsorg.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA   Har han ett bra liv? Ja, jag tror det. Juns äter, sover och får sällskap även hos minst två grannar – kanske fler. Ibland passar det inte med torrfodret, då går han till grannen Bengt. Kanske bjuder han på hemlagade köttbullar med sås. Herrgårdsost tillhör också favoriterna.

Jo, jag vill tro att han mår bra. Motion får han ju också med sina promenader mellan husen. Och så lägger han viss energi på att hålla gårdarnas hankatter på avstånd. Så här i mars månad får han ligga i.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com